Logo
caravan huren tentje huren camper huren huisje huren
Fotogalerij Fotogalerij

Cultureel Erfgoed

Drenthe heeft ook qua cultuur en geschiedenis veel te bieden. Iedereen kent natuurlijk de hunebedden, die meer dan 5.000 jaar geleden werden gebouwd. Een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger is dan ook erg interessant.

In het Veenpark, het grootste museum van Nederland, zijn de bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker uit de Veenhistorie nog elke dag aan het werk. Bezoekers rijden en varen door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. Ook in het Openlucht Museum Ellert en Brammert is veel te ervaren over de geschiedenis van Drenthe, net als in de Kolonien van Weldadigheid in Veenhuizen en Frederiksoord en in het museumdorp Orvelte.

Minder prettige, maar wel indrukwekkende historie vindt u in herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier worden de verhalen verteld van de slachtoffers en de overlevenden van 107.000 joden die gedeporteerd zijn tijdens WOII.

Voor liefhebbers van musea zijn er talloze mogelijkheden. Van molenmuseum tot nationaal gevangenismuseum tot  het Van Gogh Huis tot het Drents Museum. Te zien is er genoeg!